08-04-14

Uitgelezen...

Gerechtigheid - 3e deel van de Millenniumtrilogie

1001004006175124.jpgTwee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken?

Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Alweer een kanjer van een boek! Net zoals de vorige boeken, las deze ook enorm vlot! Soms moet je wel even door de lange beschrijvingen (die geregeld terugkomen) en de hoeveelheid personages heen ploegen, maar alles valt uiteindelijk heel knap in elkaar. Spannend en het lezen waard!

Commentaren

Ik moet dit derde deel nog lezen! Maar denk dat ik best eerst deel 1 & opnieuw lees, want dat is al enkele jaren geleden intussen.

Gepost door: LJ | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.