08-04-14

Uitgelezen...

Het vergeten gezicht - Elle Van Rijn

het-vergeten-gezicht.jpgLizzy, een jonge freelance journaliste, ontvangt na een trip naar het buitenland een koffer thuis die niet de hare is. Aan wie behoren deze vrouwenkleren, schoenen en toiletspullen toe? In de koffer zit ook een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht. Lizzy raakt gefascineerd door het indrukwekkende liefdesverhaal dat zich vlak voor de oorlog in nazi-Duitsland afspeelt. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenares van het boek en reist af naar Berlijn.

Daar ontmoet ze Markus, die haar vertelt dat de vrouw die zij zoekt is verdwenen. Hij wacht al een jaar wanhopig op haar terugkeer en Lizzy besluit hem te helpen. Ze raakt verstrikt in een web waarin heden en verleden zozeer door elkaar beginnen te lopen dat Lizzy vreest voor haar eigen identiteit.

2 verhalen die door elkaar lopen, maar toch samen komen op het einde. Je hebt Lizzy, die zich een mislukking voelt en voor het eerst iets onderneemt wat ze anders nooit zou doen. En daarnaast heb je nog een mooi liefdesverhaal voor/tijdens de oorlog.  Een onverwacht en spannend einde, een bijzonder boek.

Commentaren

Toegevoegd aan mijn Goodreads... :-)

Gepost door: LJ | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.