27-01-14

Uitgelezen...

De vrouw die met vuur speelde - 2e deel van de Millenniumtrilogie

1001004007114976.jpgTwee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden …

Opnieuw een kanjer van een boek (527blz) maar wel eentje dat (opnieuw) heel vlot leest.Het verhaal wordt (weer) vanuit meerdere personen geschreven net als het eerste deel, dit lijdt soms tot stukjes tekst waarbij je iets dubbel zit te lezen maar waaruit je het vanuit een ander perspectief ziet. Het is een geweldig boek, een goede opvolger van het eerste deel. Op naar deel 3!

07:28 Gepost in Boeken | Tags: lezen, ontspanning | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Ik wens je veel leesplezier .............

Gepost door: A van de Aa | 27-01-14

Reageren op dit commentaar

Heb ze jaren geleden gekocht en heb ze na mekaar in een rotvaart uitgelezen. Nadien film gezien, grote desillusie zoals zo vaak. Vind het fantastisch om bij het lezen zelf mijn fantasie te laten spreken en de personages in mijn hoofd tot leven te brengen. Geniet er nog van.

Gepost door: mieke | 28-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.